Privacy Policy

PDF Privacy Beleid  

Beste klant, 

Dit is het Privacybeleid van Duetz Kleding B.V. (hierna "Duetz").

Duetz vindt de bescherming van jouw persoonsgegevens erg belangrijk. Wij verwerken persoonsgegevens in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving op het gebied van gegevensbescherming, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening (EU) 2016/679, hierna de “AVG”).

 In dit Privacybeleid lichten wij onder andere toe welke persoonsgegevens wij verzamelen, voor welke doeleinden en op basis van welke grondslag. Dat doen wij aan de hand van de verschillende manieren waarop we persoonsgegevens verkrijgen.

Dit Privacybeleid kan veranderen naar overeenstemming met de relevante wetgeving. Het privacy statement is voor het laatst gewijzigd op 9 februari 2021.

 


 

1. Wie is er verantwoordelijk voor de bescherming van persoonsgegevens?

Duetz is de grootste multibrandstoreketen van Nederland met verschillende digitale marketingkanalen en één digitaal verkoopkanaal (te weten onze website; www.duetz.nl)

De verantwoordelijke voor alle hieronder genoemde verwerkingen van persoonsgegevens is Duetz Kleding B.V., Voorheuvel 3, 3701 JA Zeist (KvK: 30147639).

 

2. Welke persoonsgegevens worden door Duetz beschermd?

Mijn account

De gegevens die je aan ons toevertrouwd worden in overeenstemming met alle eisen van de relevante wetgeving beschermd. Dit zijn de volgende gegevens:

  • · Je domeinnaam, maar niet je e-mailadres als je een bezoek brengt aan onze webpagina ; 
  • · Je e-mailadres als je beoordelingen of vragen plaatst op deze website ; 
  • · Je e-mailadres als je dit aan ons communiceert ; 
  • · Je e-mailadres als je deelneemt aan discussieforums ; 
  • · Je domeinnaam van andere sites die je geraadpleegd hebt om naar onze site te gaan ; 
  • · Alle informatie met betrekking tot de pagina's die je op onze website geraadpleegd hebt ; 
  • · Alle informatie die je vrijwillig verstrekt (bijvoorbeeld extra persoonlijke gegevens, onderzoek informatie en/of site-registratie)

De persoonlijke informatie wordt alleen intern gebruikt voor het tot stand brengen van de overeenkomst en voor een snelle en veilige afhandeling van de bestelling en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties voor commerciële doeleinden.  

Mijn lidmaatschap van The Loyalty Club

(Volgt per 1 maart 2021)

 

3. Hoe lang bewaren wij persoonsgegevens? 

Duetz bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor zij worden verzameld of worden verwerkt (inclusief het geval waarvoor op grond van een wettelijke verplichting bepaalde gegevens langer bewaard en beschermd dienen te blijven). 

Aankoop zonder webshop account

Wanneer je een aankoop doet zonder in te loggen, hanteren wij een bewaartermijn van maximaal vierentwintig (24) maanden na aankoop om eventuele serviceverzoeken nog te kunnen behandelen.

Aankoop met een webshop account

De zichtbare gegevens die zijn opgeslagen in je webshop account worden bewaard zolang het account actief is. 

Nieuwsbrief
Wanneer je aangeeft graag de Duetz nieuwsbrief te ontvangen, bewaren wij je gegevens die daartoe nodig zijn zolang de verleende toestemming om te nieuwsbrief te sturen niet wordt ingetrokken. Dat kan in ieder geval door middel van de link onderaan elk bericht. 

Klanttevredenheid en klantenservice

Indien je meedoet aan een klanttevredenheidsonderzoek of gebruik maakt van onze klantenservice dan bewaren en beschermen we de daartoe noodzakelijke persoonlijke gegevens voor maximaal vierentwintig (24) maanden. 

Mocht je nog vragen hebben over het beleid voor de bewaring en bescherming van persoonsgegevens door Duetz, raadpleeg dan de "Veelgestelde Vragen" of neem contact op met onze klantenservice.

 

4. Welke cookies gebruikt Duetz? 

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij je herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds je voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je internetbrowser.

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen of je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant zijn voor onze klanten.

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van Google, als deel van de Google Analytics dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen. Indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op, maar Google is wel gebonden aan Europese wetgeving aangaande de bescherming en behandeling van persoonsgegevens (lees hier meer). Wij hebben Google wel toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere googlediensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Het IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google en opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de safe harbor principles en is aangesloten bij het safe harbor-programma van het Amerikaanse ministerie van handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

 

5. Hoe beschermen wij persoonsgegevens?

Duetz stemt haar technische en organisatorische werkwijze af op de bescherming van de persoonsgegevens van onze klanten. Wij werken alleen met persoonlijke gegevens in een beveiligde digitale werkomgeving en delen deze niet met derden voor commerciële doeleinden. Deze werkomgeving maakt het mogelijk voor ons om te registreren wie wanneer intern toegang heeft gehad tot persoonsgegevens. Slechts een beperkte groep medewerkers heeft op basis van zijn of haar functieprofiel toegang tot de klantgegevens. De medewerkers die toegang hebben tot de gegevens worden vooraf getraind en geïnstrueerd hoe met deze gegevens om te gaan.

 

7. Wat zijn de rechten van de klant?

Beheer persoonsgegevens via je account

Je kunt je gegevens zelf bekijken, beheren en wijzigingen door in te loggen op je webshop account via de website. 

Inzage en correctie

Als je wilt weten welke persoonsgegevens Duetz verwerkt en voor welke doeleinden, kun je contact opnemen met Duetz via onze klantenservice. Dit kan gaan om verzoeken om wijziging of correctie van persoonsgegevens.  

Bezwaar

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van persoonsgegevens voor direct marketing doeleinden. In de Duetz nieuwsbrief is altijd een mogelijkheid opgenomen om je uit te schrijven. Indien je gebruik maakt van de afmeld knop, zul je geen nieuwsbrieven meer ontvangen van deze categorie. Mocht je geen post meer willen ontvangen voor marketingdoeleinden, neem dan contact op met onze klantenservice

Verwijdering

Je hebt het recht om zelf te beschikken over jouw persoonsgegevens door te kennen te maken dat jouw account dient te worden verwijderd. Dit kun je doen door contact op te nemen met onze klantenservice. Het is mogelijk dat enkele persoonsgegevens na het verwijderingsverzoek door de Bijenkorf worden bewaard, bijvoorbeeld indien dit noodzakelijk is voor de afwikkeling van geplaatste bestellingen of indien er een wettelijke verplichting bestaat om de gegevens te bewaren. 

Intrekken toestemming

Wanneer een verwerking van je persoonsgegevens is gebaseerd op jouw (uitdrukkelijke) toestemming, heb je te allen tijde het recht deze toestemming in te trekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan.

Klacht

Indien je niet tevreden bent over het gebruik en de bewaring van persoonsgegevens door Duetz, dan kun je gebruik maken van je recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

8. Verdere vragen? 

Indien je nog verdere vragen hebt na het bestuderen van deze Privacybeleidsverklaring, neem dan gerust contact met ons op. 

 

  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard