In verband met de enorme drukte kunnen de verzendingen enige dagen vertraging oplopen. Onze excuses voor het ongemak.

LBM 1911

LBM 1911

Lubiam herenmode online

Lubiam is dé specialist op het gebied van Italiaanse colberts. Prachtig op maat gesneden jasjes; kostuums op maat; en afwerkingen die je slechts bij weinig kledingmerken terug ziet komen. En dat allemaal heel betaalbaar. Lubiam is een wereldwijd gewaardeerd kledingmerk. En het is ook een van onze favoriete kledingmerken als het over Italiaanse colberts voor heren gaat. In onze webshop ontdekt u zelf waarom.

Lubiam, de specialist in blazers en colberts uit Mantova

Lubiam is beroemd om zijn gewassen colberts voor heren. Deze colberts worden uitsluitend in Italië gemaakt. Volgens de traditionele kleermakerstradities worden. Luigi Bianchi, de oprichter van het merk Lubiam, vertrok in 1898 uit Mantova om in Turijn en Milaan het kleermakersvak te leren. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn voorvaderen. In 1911 keerde hij terug om zijn eigen bedrijf te vestigen in Mantova. Dat werd Lubiam uiteraard. ‘Lubiam’ staat voor ‘Luigi Bianchi Mantova’ en het merk is sinds 1911 ook bekend onder de naam L.B.M.

Herenjasjes met een uitzonderlijk mooie afwerking

Het specialisme en de liefde voor het kleermakersvak vind je terug in de manier waarop de revers zijn afgewerkt aangebrachte sierstiksels. Deze zeer fijne stiksels zijn met de hand aangebracht op de herencolberts. Daarnaast zijn we weg van de verfijnde, halfronde afwerking van de opgestikte zakken. Maar ook de parelmoeren knopen, de echte knoopsgaten en de inzet van de mouw verraden de hand van de kleermaker. De smartcasual blazers van Lubiam zijn van hoogwaardige gewassen katoen en voelen zacht als fluweel. Of ze zijn van soepele gewassen wol. Het wassen van colberts is een specialisme op zich en niet zonder risico vanwege de krimp van de stoffen. De kledingmakers van Lubiam laten zien dat ze zeer gedreven zijn op dit gebied. Lubiam maakt naast colberts voor heren ook zeer fraaie kostuums en broeken.

Van Italiaanse colberts tot kostuums

Lubiam is specialist op het gebied van Italiaanse colberts en ook heel goed in de vervaardiging van pakken, pantalons en jassen. Door de manier waarop de herencolberts gemaakt worden, hebben ze een hele fijne pasvorm. Ze dragen als een trui maar ze staan chique als een kostuum.

Betaalbare jasjes voor heren

Het bedrijf achter kledingmerk Lubiam wordt nog helemaal door de Italiaanse familie wordt gerund. Hierdoor blijven de kosten voor de productie van de colberts laag. De casual colberts van Lubiam zijn dan ook heel betaalbaar in vergelijking met grote Italiaanse modehuizen.

Eindeloos te combineren colberts voor heren

Als u eenmaal een Lubiam-jasje heeft, wilt u niet anders meer. Dat komt door de unieke, comfortabele pasvorm, de bijzondere stoffenkeuze en de wassing van de colberts. Deze karakteristieke eigenschappen geven de jasjes een nonchalante elegantie en een hoog draagcomfort. Ze zijn bijzonder goed te combineren met de chino’s van L.B.M. maar ook met de Italiaanse jeans van Tramarossa en Jacob Cohen.

Lubiam-colberts en Lubiam-kostuums kopen in Nederland

De Lubiam-colberts en Lubiam-kostuums zijn op weinig plekken in Nederland verkrijgbaar. Daarom zijn we er extra trots op dat deze parel binnen de Italiaanse modewereld deel uitmaakt van onze collectie. In onze webshop maakt u alvast kennis met dit prachtige Italiaanse kledingmerk. En in onze winkels kunt u terecht voor een advies en kostuum op maat.

  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard