Over ons

Duetz - specialist in exclusieve dames- en herenmode

Duetz is specialist in exclusieve dames- en herenmode. In onze 4 winkels staan kwaliteit, service en aandacht voor de klant centraal.

Bij Duetz vind je zowel (maat)pakken als casual kleding van kwaliteitsmerken. Op de afdeling herenmode topmerken als Corneliani, Eduard Dressler, Eton, Artu Napoli, Eagle & Brown, Gant, Tommy Hilfiger, John Miller, Jacob Cohen, Superdry en natuurlijk ons eigen kwaliteitslabel Duetz Goldlabel. En op de afdeling damesmode topmerken als Cambio, Comma, SET, Opus, NYDJ, Arma, Bloomings, Denham, Esqualo, Repeat, Superdry en Uno Due.

 

Hofleverancier

Duetz is al 160 jaar een familiebedrijf. In 2007 kregen wij, onder meer vanwege onze uitstekende reputatie en solide bedrijfsvoering, het predicaat hofleverancier toegekend.

 

De geschiedenis van Duetz

De geschiedenis van Duetz begint in 1857. Bernard Willem Duetz uit Gescher (over de grens bij Winterswijk) was vanuit Duitsland naar Holland gekomen om hier zijn geluk te beproeven. In diezelfde tijd gingen ook de families Brenninkmeijer-Dreesman-Schroder en vele anderen op diezelfde manier aan het werk. B.W. Duetz belandde uiteindelijk in Wijk bij Duurstede en trouwde met Marie Clausman. Zij dreef een cafe in Wijk bij Duurstede “Het zwarte paard”. De borrel werd vervangen door stoffen en textiel en zo ontstond in 1857 de winkel Duetz. De klanten kregen overigens in plaats van koffie zoals wij dat kennen een borrel ingeschonken.

 

Duetz in Zeist

In 1917 kwam op 21-jarige leeftijd zoon Willem Bernard in de zaak. Een winkel die inmiddels oud en verlopen was en geen toekomst had in Wijk bij Duurstede. Zo startte Duetz in 1922 een manufacturenzaak in Zeist op de hoek van Voorheuvel-oude Arnhemse weg, Voorheuvel nr.1.

In 1925 werd een pand aangekocht op Voorheuvel nr .7 en daar werd gestart met een modewinkel. In de loop der jaren werden de nr. 3 en 5 erbij getrokken. Deze 3 panden werden in de dertiger jaren tot een geheel gemaakt tot herenmodezaak Duetz. In 1967 overleed WB Duetz. Drie jaar eerder had zijn zoon Harry Duetz de zaak overgenomen. De zaak ontwikkelde zich van een herenmode en maatkleermakerij tot een gezinszaak voor heren, jeugd en kinderen.

Na afbraak van Voorheuvel 1, nodig om de Oude Arnhemseweg te verbreden, werd achter het pand Duetz 300m2 aangebouwd en in november 1970 geopend. Vanaf 1982 werd heel voorzichtig begonnen met dameskleding en onder leiding van Akke Duetz is deze afdeling uitgegroeid tot een volwaardige dameszaak. Zo groeide Duetz uit tot een kwaliteitsbedrijf voor het hele gezin. Waarbij het opbouwen van relaties met klanten, hoge kwaliteit, aanvaardbare prijs en plezier en inzet van personeel, van Duetz een succesformule maakten.

 

Uitbreiding van filialen Duetz

In september 1992 nam Pim Duetz het bedrijf over en zette zijn stempel door de kwaliteitsformule van de Duetz te vermenigvuldigen in filialen.

In 1994 werd de Garage geopend: de jeansafdeling werd een zelfstandige zaak. De vrijgekomen vierkante meters aan de Voorheuvel werden gebruikt voor uitbreiding van de dameszaak. In 1996 werd Bilthoven heren geopend, in 1997 dames Bilthoven in 1998 Pim’s sportwear en in 1999 Duetz Men/Women aan de Gooische Brink in Hilversum, gevolgd door Duetz Soest en Veenendaal. Het nieuwe hoofdkantoor van Duetz Men/Women werd geopend op 1 maart 2000 aan de Voorheuvel in Zeist. Door bijzondere inzet van de mensen die bij Duetz werken, weet het bedrijf zich ook in moeilijke tijden uitstekend te handhaven en is Duetz voor vele klanten een begrip. Daarnaast is Duetz uniek in de regio vanwege zijn grote betrouwbaarheid in klantvriendelijkheid, service en kwaliteit. Dit heeft ertoe geleid dat in maart 2007 het bedrijf is onderscheiden met het predicaat Hofleverancier.

Inmiddels heeft Duetz 4 winkels in de regio Utrecht en Noord-Holland. De Flagshipstore bevindt zich in Zeist met een ruime collectie dames- en herenmode. Naast Zeist heeft Duetz nog een herenmodezaak in Bilthoven en herenzaken in Hilversum en Bergen.

 

Duetz Online

Sinds de zomer van 2016 heeft Duetz ook een online webshop. In de webshop wordt een groot deel van de dames- en herencollectie aangeboden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Duetz nieuws, aanbiedingen en nieuwe collecties. 

 

Overname Adam Brandstores

Begin 2018 is bekend geworden dat Pim Duetz 17 Adam winkels overneemt uit het faillissement van de voormalige Doniger Fashion Group. Deze winkels zullen doorgaan onder de naam Adam Brandstore en na een restyling hebben zij op 1 maart 2018 een doorstart gemaakt. 

  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard