Geplaatst op 11 februari 2021

Categorie:

Zes kledingstukken van merinowol die niet in je wintergarderobe mogen ontbreken.

Zes kledingstukken van merinowol die niet in je wintergarderobe mogen ontbreken.

De mannen die het al jaren dragen zullen je beamen dat merinowol misschien wel de meest veelzijdige stof is binnen de herenmode. Zeker nu het extreem koud is kunnen we allemaal wel wat isolerende stoffen gebruiken. Er zijn natuurlijk tal van opties op de wolafdeling, maar merino wol is wel een bijzondere in zijn soort. Net een slagje zachter, knusser en makkelijker te combineren dan varianten van scheerwol of lamswol.

Wat is merinowol en hoe draag je het?

Zodat iedereen op hetzelfde niveau zit praten we je kort even bij over waarom merinowol nou zo’n fijne stof is. Merinowol heeft een isolerende werking, waardoor het warm houdt bij koude temperaturen maar niet te warm wordt wanneer de temperaturen stijgen. Het is een dunne, fijngeweven broer van de bekendere wol soorten, waardoor het zich ook uitstekend laat combineren met colberts en andere smart-casual outfits.

De merinowollen coltrui

Misschien is het wel de perfecte stof om in thuis te werken. Het oogt netjes, maar draagt comfortabel. Waardoor een onverwachte Zoom-meeting prima tussen het lezen van dat beleidsdocument in je luie stoel door kan worden gefietst. Deze coltrui van Viadeste is een echte upgrade voor je wintergarderobe en misschien wel een van de fijnste die we de afgelopen jaren in ons assortiment hebben gehad.

De sportievere ronde hals van merinowol

Natuurlijk is zo’n coltrui fijn en stijlvol, maar niet iedereen zit te wachten op dat extra stukje stof in de hals. Een ronde hals is net een slagje sportiever dan de v-hals en daardoor ook geschikt om zonder overhemd te dragen. Een blauwe trui heb je waarschijnlijk al in de kast, waardoor een mooie lichtgrijze een goede toevoegingen is die zorgt voor nieuwe combinaties met kleuren als groen en bruin.

Een smart look zonder concessies

De kwaliteit van je webcam is niet optimaal en dat is maar goed ook, zo wordt een goed vest  door je tegenpartij tijdens een digitale meeting al snel aangezien voor een colbert. Doe daar je voordeel mee. Extra pluspunt: rits hem na zessen compleet dicht en je hebt geen dekentje meer nodig op de bank ’s avonds. Onder ons eigen premiumlabel Duetz1 857 maken we mooie varianten voor je.

Een stapje netter met een polo kraag trui van merinowol

Misschien wel het meest veelzijdige stuk breiwerk is de polo kraag van merinowol. Hij gaat perfect onder je colbert, heeft een smart look als je hem met een overhemd combineert en staat ook foutloos op een je vrijdagmiddag jeans. Nog een voordeel is dat de afgebeelde van Ralph Lauren is, waardoor je zeker weet dat je een tijdloos stuk kwaliteit aan je wintergarderobe toevoegt.

De half-zip van merinowol

Creëer twee verschillende looks door hem open of dicht te ritsen. De half-zip is een veelzijdige trui die steeds meer terrein wint in modeland. Gebreid van een mooie merinowol blend is de variant van Eagle & Brown een mooie toevoeging op je garderobe.

Voor binnen- en buitengebruik

Waar sjaals eerder aan de kapstok hingen en alleen mee op pad gingen, kan een merinowollen sjaal nu ook overdag al om de hals hangen. Gewoon als een stukje extra comfort tijdens het thuiswerken, er zijn immers geen nieuwsgierige collega’s die je kantoor binnen stappen. Dankzij Ralph Lauren hebben wij een mooie voor je klaarstaan.

  • iDeal
  • Visa
  • Afterpay
  • Meastro
  • Mastercard