Geplaatst op 2 december 2021

Categorie:

10 kledingstukken om fijne winter outfits voor heren te combineren

Er zijn maar weinig zaken die zeker zijn in de winter van 2021, maar iets waar we altijd op kunnen vertrouwen is dat op het moment dat het weer omslaat, onze kleding mee veranderd. Op dit moment maken we ons op voor de winter en dat betekent dat we ons wapenen met laagjes en aangename stoffen. Iedereen heeft zijn persoonlijke favoriete kledingstukken voor de beste winter outfits, maar in de komende lijst geven we je een inkijkje in de kledingstukken die wat ons betreft essentieel zijn om de koude dagen deze winter te trotseren.

Aangenaam de winter door met het gevoerde vest voor heren

De dagen van pijproken bij de haard liggen misschien achter ons, maar een heerlijk dik gevoerd vest brengt ons in ieder geval in gedachten bij de bijbehorende state-of-mind en voorziet van dezelfde warme gezelligheid. Het gevoerde vest dat we je aanraden om je winter outfit voor heren te creëren is die van ons eigen Duetz 1857. Gemaakt van een ruige wolblend en uitgevoerd in een rijke combinatie van bruintinten. Zie jij jezelf al op zaterdag ochtend in je comfortabele stoel door de krant bladeren?

Hij mag weer: het fleece vest voor heren

Het is nog niet zo lang geleden dat we een beetje neerkeken op het fleece vest, hij was immers alleen beschikbaar in winkels die we associëren met de wegenwacht. Maar net als seizoenen, veranderd onze smaak en kunnen we nu concluderen dat dit neerkijken voortkwam uit een lichte vorm van jaloezie voor de superieure functionaliteit van de stof. Fleece was zijn tijd al ver vooruit op het gebied van duurzaamheid en is doorgaans gemaakt van gerecyclede materialen. En daarom verdient hij een plekje op onze lijst met kleding om de perfecte winter outfits voor heren te combineren. 

Tackle de kou met een jas die zelfs een sneeuwstorm verslaat

De jassencollectie van National Geographic beschermt je zelfs tegen de meest extreme wintertempraturen. Nu zal dit met de huidige winters in Nederland slechts een aantal dagen een benodigde luxe zijn, maar mocht je het geluk hebben nog een paar dagen op de latten te kunnen staan, dan is deze jas perfect op de piste. Afgebeelde variant is gevoerd met RFC down waar geen dieren aan te pas zijn gekomen, zo kun je met een gerust hart de winter tegemoet.

De comfortabele coltrui: eenvoudig een stijlvolle winter outfit voor heren

We hebben het al vaker gezegd, maar in de lijst met essentiële kledingstukken om winter outfits te combineren mag de comfortabele coltrui niet ontbreken. Dit keer adviseren we je geen slank gesneden variant voor onder je colbert, maar zijn grof gebreide broertje. Door zijn zwaardere stof ben je beter beschermd tegen de kou en dankzij die bijzonder zachte wolblend kun je met afgebeeld exemplaar van Profuomo ook genieten van uitzonderlijk draagcomfort.

Uprade je winter outfits met een flanel overshirt

Over het overshirt heb je al kunnen lezen in de checklist voor het najaar, maar daar doen we graag nog een schepje bovenop met het flanel overshirt van Profuomo. Het overshirt is de perfecte mix van een jasje en een overhemd en daarmee een geweldig kledingstuk om als extra laagje te dragen over je overhemd of knitwear. Comfortabel warm door zijn wolblend en met zijn lichtgrijze kleur eenvoudig in vrijwel alle winter outfits voor heren te combineren.

Corduroy broeken om je winter outfit voor heren af te maken

De laatste keer dat corduroy populair was dateert uit de jaren ’70 (de kleine opleving in de jaren ’90 laten we even buiten beschouwing), en dat was een tijdperk gevuld met goede stijl en stoffen. De hernieuwde belangstelling voor deze stof kan worden toegeschreven aan zijn hoge draagcomfort, een goed exemplaar kan aanvoelen als fluweel. Daarnaast is hij door zijn aangename warmte ook geschikt om koudere temperaturen te trotseren. Gun jezelf voor je winter outfits een fijne corduroy broek.

Er warmpjes bij zitten met de beste sokken voor heren

Graag hebben we het ook nog even over de details van je winter outfit, want die maken of breken een combinatie. Sla ’s winters de katoenen exemplaren een paar maanden over (die lenen zich beter voor de zomer). Je wil op z’n minst een mooie wolblend om koude voeten te voorkomen. Hebben we het over sokken, dan hebben we het al gauw over het toonaangevende Falke en zijn bestverkochte Airport. De kleur van je sokken bepalen is eenvoudig; die stel je af op de kleur van je broek. Een luxe sok is ook perfect als cadeau voor de praktische man die niet persé iets op zijn verlanglijst heeft staan.

Warmte zonder compromissen: de Puffer jacket

Als het gaat om serieuze bestrijding van kou, dan zijn er maar weinig kledingstukken zo geschikt als een zware puffer jacket. Bij de investering in een goede jas vertrouw je het liefst op een merk waarvan je weet dat ze steengoed zijn in het maken van jassen: Peuterey. Sportieve jassen met bont-look kraag en gevuld met verwarmende dons. Afgebeeld exemplaar zal met zijn lichtgrijze kleur ook nog een vrolijke noot toevoegen in een doorgaans somber gekleurde periode.

Zachte details met een merino wollen muts voor heren

Een fijne wollen muts is onmisbaar tijdens de koudere maanden (zeker voor de mannen die boven hun haargrens uit groeien). Deze van Ralph Lauren zal eenvoudig je huidige favoriet van zijn troon stoten door het hoogwaardige breiwerk van merinowol. Extra pre is dat je voor een matchende sjaal geen winkels hoeft af te struinen: deze zit er namelijk gewoon bij. Zo ben jij in één keer klaar om al je winter outfits voor heren van passende accessoires te voorzien.

De met thermolite gevoerde spijkerbroek

We eindigen deze lijst met kledingstukken om winter outfits voor heren te combineren in stijl met een fantastische spijkerbroek van Jacob Cohën. Dit Italiaanse topmerk trakteert ons deze winter namelijk op een spijkerbroek die gevoerd is met een dunne themolite stof. Dat voelt bijzonder zacht aan en heeft isolerende eigenschappen om je ook tijdens winterse wandelingen warm te houden.

  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard