Geplaatst op 1 juni 2022

Categorie:

Eagle & Brown: duurzaamheid op z'n best

Aanstaande zondag, 5 juni, is het wereldmilieudag. Duurzaamheid is bij Duetz van groot belang dus in teken van deze bijzondere dag vertellen we je graag meer over ons eigen label: Eagle & Brown.

Eagle & Brown is een Nederlands kwaliteitslabel dat zich ten doel stelt zo duurzaam mogelijk te werken. Dit betekent dat E&B in de eerste plaats een actuele collectie neerzet voor mannen die nadenken over hoe ze leven en wat ze kopen. Vervolgens wordt gekeken hoe de collectie zo duurzaam mogelijk gemaakt kan worden.

Het kledingmerk Eagle & Brown is gevestigd in De Bilt, Utrecht. Vanuit deze centrale locatie in Nederland wordt kleding ontworpen voor de moderne en zelfverzekerde man. En dat is niet zomaar kleding, want ieder seizoen worden weer klassieke designs in een modern jasje gestoken. Eigenzinnige eyecatchers waarmee je een statement maakt, net als handige basics die perfect te combineren zijn met andere items uit je kledingkast.

Met de herenmode van Eagle & Brown kies je niet alleen voor een geweldige kledingstijl, maar ook voor een ecologisch verantwoorde productie. De items bestaan namelijk uit organisch katoen, ook bekend als biologisch katoen. Dit wordt verbouwd zonder dat er chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen. Er komt minder CO2 vrij dan bij de productie van niet-organisch katoen.

We houden rekening met normen voor sociale arbeidsomstandigheden van de International Labour Organization (ILO). De ILO heeft als hoofddoel het bevorderen van de sociale rechtvaardigheid en is sinds 1946 verbonden aan de Verenigde Naties. E&B houdt er als eerste mannenmode merk een actief recycling beleid op na. En de CO2 uitstoot die productie en transport met zich meebrengen wordt gecompenseerd via Trees For All. Door het gebruik van fijne stoffen en comfortabele pasvormen zorgt Eagle & Brown dat het geschikt is voor jong en oud.

 

  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard