Geplaatst op 15 april 2021

Categorie:

Wat doe ik aan vandaag? De 2021 gids voor heren outfits

Wat doe ik aan vandaag?

Wat doe ik vandaag aan is dagelijks één van de meest gestelde vragen. Vroeger hadden mannen het simpel: grijs of donkerblauw pak uit de kast vissen en je partner een bijpassende das laten arrangeren. Nu dresscodes vervagen en je de meeste dagen vanuit je thuiskantoor opereert is de vraag: “Wat doe ik aan vandaag?” nóg complexer geworden. Bij Duetz helpen we je graag met dergelijke vragen zodat je de perfecte heren outfit samen kunt stellen.

De eerste indruk van je heren outfit

Binnen een seconde hebben we ons eerste oordeel geveld over of iemand sympathiek, kil, zeker, onzeker of een expert is. De witte doktersjas staat symbool voor medische expertise, maar op eenzelfde manier kan een goed gesneden pak van Eduard Dressler uitdragen dat jij de weg weet in de directiekamer. Je outfit is een visitekaartje en bepalend voor een eerste indruk. Bedenk daarom bij het samenstellen wat jij wil dat dat de je outfit overbrengt, ook als het een digitale meeting betreft.

Wat doe ik aan vandaag? De 2021 gids voor heren outfits

De boodschap van een casual outfit voor heren

Aan de keerzijde van deze medaillon hebben we de kledingstijl van IT-giganten als Mark Zuckerberg en Steve Jobs, die bewijzen dat je geen pak nodig hebt om indruk te maken. Ze kiezen voor een tegenovergestelde benadering en laten met toegankelijke kleding zien zij dat een benaderbaar onderdeel van je team zijn. De keuze voor een informele heren outfit met een goede jeans, casual overhemd en een fijne sneaker geeft daarmee bijzondere voordelen. Om dezelfde reden zie je tegenwoordig steeds vaker politici gehuld in spijkerbroek en vest van hun fiets stappen.

Wat doe ik aan vandaag? De 2021 gids voor heren outfits

De middenweg: smart casual outfits voor heren

Precies in het midden van deze twee uitersten is de smart casual kledingstijl de afgelopen jaren komen opzetten: nette kledingstukken die een slag informeler zijn dan het pak combineren de voordelen van een nette outfit met het toegankelijke van casual kleding. Daarmee doen ze het goed in de directiekamer én op de vrijdagmiddag

Wat doe ik aan vandaag? De 2021 gids voor heren outfits

Het belang van merkkleding

We geven direct toe dat dit geen subtiele benadering is, maar hij werkt: In een onderzoek uit 2011 werden shoppers gevraagd om de status van een man te beoordelen op basis van een foto. De foto waarop afgebeelde man een Tommy Hilfiger-shirt droeg, ontving positievere response dan dezelfde man met een merkloos shirt.

Behaal soortgelijke resultaten door in je heren outfit te kiezen voor gerenommeerde merken, maar pas op: mannen die hun sociale status te actief promoten zullen worden begroet met afgunst en jaloezie. Kies voor merkkleding, maar schreeuw het niet van de daken.

Wat doe ik aan vandaag? De 2021 gids voor heren outfits

Alles over een goede heren outfit samengevat

Het komt neer op één ding: Je outfit is je visitekaartje. Denk daarom na over wat je wil dat de boodschap is of wat je uit wil stralen. Beoordeel per situatie of je kiest voor de significante voordelen van een pak of je benaderbare casual kloffie. Draag bij twijfel in ieder geval altijd een jasje. Blijk je overdressed? Mik hem dan over de kapstok of stoel.

We hebben vier kledingstijlen voor heren voor je klaarstaan via deze link. 

  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard