Geplaatst op 3 februari 2021

Categorie:

Thuiswerk kleding gids | Kleed je professioneel

De beste thuiswerk kleding bij Duetz

Je thuiswerkoutfit verschilt enorm van de outfit die je ’s ochtends uit de kast zou plukken wanneer je naar kantoor pendelt. Een van de bijwerkingen van het “nieuwe normaal”, waar we het zoveel over hebben, is dat we de kleermakers, pakken, business casual in 2020 hebben vervangen door trainingsbroeken, hoodies en setjes fijne pantoffels. Maar laten we het begin van 2021 aangrijpen om ons te ontwikkelen en lering te trekken uit bijna een jaar thuiswerken. We kunnen de rest van onze dagen moeilijk wegkwijnen in een joggingsbroek, toch?

We worden bijna wekelijks geattendeerd op memo’s van bedrijven met daarop “X tips om productief thuis te werken”. Deze overzichtelijke e-mails, gevuld met praktische tips hebben één ding gemeen: kleed je professioneel. Laat dat nou onze expertise zijn en daarom helpen we je graag op gang met onze thuiswerk kleding tips.

Het geheim achter professioneel kleden tijdens het thuiswerken

Het is niet simpel om te werken vanuit je thuiskantoor. De kinderen spoken in ieder geval nog tot 8 februari rond, waardoor je ook part-time leraar bent, de boodschappen (hoewel vaak online besteld) moeten alsnog ordentelijk in de daarvoor bestemde kastjes worden geplaatst en al die uren die je thuis besteed aan je nieuwe hobby zorgen voor meer rommel. Al deze multitasking vraagt om outfits die met je mee denken en voorbereid zijn op alles wat op je pad komt tijdens de veelzijdige dagen op het thuiskantoor. Wat ons betreft zit het grote geheim in nette kleding met hoog draagcomfort. Fijne stoffen met een mooi percentage stretch. Zo zie je er professioneel uit, maar ben je toch aangepast aan dit “nieuwe normaal”.

Begin bij de basis met de perfecte spijkerbroek

Misschien wel het belangrijkste wapen in je thuiswerk kleding garderobe is een goede, nette jeans. Eentje die je met plezier uit je kledingkast pakt ’s ochtends. Jacob Cohën maakt deze voor je en is expert in slanke pasvormen die bijzonder aangenaam dragen. Ook niet onbelangrijk is dat de subtiele wassing van de broeken zowel geschikt is voor onder een colbert als voor je (uitgestelde) weekendplannen.

Thuiswerk kleding tip voor de digitale meeting met je baas

De webcam op je werklaptop hou je het liefst zo veel mogelijk uit. Op de een of andere manier laten deze camera’s je altijd van je slechtste kant zien. Voor de momenten dat je toch echt je gezicht moet laten zien biedt een goed colbert uitkomst. Een fijne van Profuomo bijvoorbeeld, die zijn al jaren bezig om de grenzen van dit uitermate flatterende herenmode item te verleggen. Comfortabele stoffen die meegeven in het bewegen zijn daarbij jou thuiswerk kleding geheim om toch aangenaam voor de webcam te zitten. 

Wees de collega die zijn zaakjes voor elkaar heeft met zijn heerlijke vest

De casual Friday kan op je thuiskantoor ook op maandag vallen en één treetje lager op de ladder van de formaliteit staat het vest. Een item dat laat zien dat hoewel je het serieus neemt, je een behaaglijk gevoel opteert boven vervlogen dresscodes. Het mooie aan een goed exemplaar is dat dit behaaglijke gevoel ook kan overspringen naar je collega’s, wanneer ze zien dat jij over het draagcomfort van je outfit hebt nagedacht. Perfecte thuiswerk kleding toch?!

Bereid ook je eerste niet thuiswerk outfit voor

Weet je de weg naar kantoor nog, en hoe je bij je werkplek komt? Sommigen van ons zijn zo lang niet meer op kantoor geweest dat dit terechte vragen zijn. Kun je de vragen positief beantwoorden dan is het tijd voor de volgende stap: je outfit tijdens je “eerste” werkdag. In tegenstelling tot 1 januari is het heropenen van de kantoren wél een uitstekend moment om je goede voornemens nieuw leven in te blazen. Kleed je voor de baan die je wil, niet voor de baan die je hebt. En in die baan draag je het mooiste handwerk van Corneliani.

Thuiswerk kleding tip voor de digitale borrel

Sommige delen van het kantoor mis je niet (de printer met zijn brutale persoonlijkheid), maar de borrels hebben altijd fijne aspecten. We zijn tenslotte sociale wezens. Maar wat betreft je outfit voor deze aangelegenheid is er wat ons betreft niets veranderd. Er is namelijk maar één kledingstuk dat zowel hoge ogen op de zaak als tijdens het weekend gooit: het donkere overhemd. Trakteer jezelf op een goed exemplaar, die investering betaald zich namelijk terug in draagcomfort en het behoud van kleur. Eton is daar bijzonder goed in, maar voor écht casual kun je Denham terecht. Eenvoudige donkere jeans of chino er onder en je ziet er direct chique uit.

  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard