Geplaatst op 29 juli 2020

Categorie:

Ga voor een goede heren chino!

Een patroon ontstaat vrij gemakkelijk en ik betrap mij er op dat ik iedere ochtend uit gemak grijp naar een spijkerbroek. Dit is zonde, want er zijn tal van goede opties voor een broek. Veel dagen vragen om meer dan een goeie jeans. Een stap op de ladder van de formaliteit staat de chino, een katoenen interpretatie van de doorgaans wollen pantalon. De chino is een broek met een informeel karakter, maar voorkomt dat je ongeïnteresseerd overkomt.

Een rondje vraag en antwoord over een van de meest veelzijdige broeken in de herenmode: de chino. Waar kan je op letten bij de aanschaf en hoe kan je de broek het beste combineren? Lees dit blog en wapen je met een voldoende informatie.

Wat je moet weten voor je een chino aanschaft

De broek is te herkennen aan zijn steekzakken aan de voorzijde en zoals bij een enorme lading kleding, vind de oorsprong van de chino zich in de militaire wereld. Eeuwen lang is het leger inspiratiebron nummer één geweest voor de herenmode. Dat snap ik wel, want wat is er nou cooler dan stoer kijkende gozers die op een tank rijden?

In Amerika noemen ze deze broek een Khaki. Bijzonder want deze broek is in vrijwel alle kleuren te verkrijgen. Momenteel zijn de meest populaire kleuren blauw, beige en groen. Al deze kleuren kun je dan weer in tal van tinten vinden. Aanraders zijn ook lichtgrijze tinten of varianten met een subtiele print. Naast kleur is het belangrijkste de stof van de chino. Deze moet van een stevig katoen zijn, bij voorkeur met een klein percentage stretch. 

Bij Duetz schatten we de chino op waarde en hebben we tal van merken die uitblinken in het vervaardigen van deze tijdloze broek, In willekeurige volgorde:

Mason’s is een Italiaanse specialist op het gebied van chino’s. Steengoede slanke pasvormen, rijke stoffen en fraaie details zorgen ervoor dat de broeken voor alle situaties gedragen kunnen worden.

Duitse degelijkheid gecombineerd met goede stoffen. Als je lang wil genieten van je broek kun je het beste voor Gardeur gaan. Dit merk maakt alleen broeken en doet dit héél goed.

Geïnspireerd door de everyday-man maakt Eagle & Brown smart-casual kleding. Chino’s van lichte stoffen, in veelzijdige kleuren en pasvormen die iedere man goed staan

De broeken van ons eigen premiumlabel Duetz 1857 zijn ook bijzonder geslaagd. Pima cotton broeken met een klein percentage eslastan. Dragen comfortabel, maar kleden slank.

Hoe combineer je een heren chino?

Met een aantal chino’s als uitvalsbasis kun je bouwen aan een succesvolle invulling van je garderobe. Door het strakke design laat de veelzijdige broek zich voor vrijwel iedere dresscodes combineren. Van informeel naar formeel, concrete tips hoe jij de broek kunt dragen.

Sportief: Voor de dagen dat het niet uitgesproken hoeft, maar je toch een goede indruk wil achterlaten. Combineer de chino met een effen shirt en een eenvoudige sneaker.

Smart-casual: Voor naar de zaak staat de chino sterk met een nette schoen en een overhemd. Draag je een print hemd? Zorg dan dat één van de kleuren uit de print terugkomt in de kleur van de broek.

Zakelijk: In vol ornaat kan de broek ook perfect met een goed jasje en overhemd. Naast de basis combinaties van blauw/beige en blauw/grijs kun je ook eens groen/lichtgrijs of beige/wit proberen.

De volgende keer dat je inkopen gaat doen. Stop niet bij een spijkerbroek, maar laat je adviseren over een goede chino. Het geeft je meer mogelijkheden in de garderobe en staat ook nét een slag gedistingeerder. 

 


  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard