In verband met de enorme drukte kunnen de verzendingen enige dagen vertraging oplopen. Onze excuses voor het ongemak.
 

Geplaatst op 25 juni 2021

Categorie:

Een pak kopen? Lees dan deze tips!

Tips tijdens het kopen van een pak

Tijden zijn veranderd voor het pak, maar je hebt nog steeds minimaal één goed exemplaar nodig. Voor de bruiloften in de zomer, zakelijke gelegenheden, die dagen dat je gewoon net even extra zelfvertrouwen wil krijgen van je outfit.

Nu het afgelopen jaar de online revolutie in een sneltreinvaart is gegaan, is de manier waarop we winkelen sterk veranderd. Met een klik op de knop heb je alles tot aan je voordeur geleverd; boodschappen, televisies, nieuwe auto’s of je avondeten. Hoe handig dit ook is, er is één item waarvoor je nog altijd het best een fysieke winkel kunt bezoeken; het kopen van een pak.

Het is fijn om stoffen te voelen in de hand, een pak eerst uit te proberen voor de spiegel en advies in de winnen van een expert. Er komt veel kijken bij het kopen van een pak, maar laat je niet afschikken: we hebben het voor je samengevat in eenvoudige punten, zodat je volgende pak je lievelingspak wordt!

Een pak kopen? 5 dingen waar je op moet letten

Ga voor een spiegel staan in een ontspannen houding, denk alvast na over hoe je op een bruiloft staat na 2 glaasjes of hoe je om vier uur uit die belangrijke meeting komt: dat is de manier waarop je het pak moet beoordelen. Kijk vervolgens naar de 5 belangrijkste punten, die wij hieronder overzichtelijk voor je op een rij hebben gezet. Overige zaken laat je eenvoudig door een kleermaker naar wens afstellen.

1.       De schoudernaad, die de mouw van het jasje met het bovenlijf verbindt, moet op één lijn liggen met het buitenste punt van je schouder.
Steekt de naad boven je schouder uit? Kies dan een maat kleiner.
Steekt je schouder onder de naad uit? Kies dan een maat groter.

2.       De kraag van het colbert moet tegen de achterkant van je nek zitten zonder dat hier ruimte tussen zit.

3.       Doe je armen over elkaar om te testen hoe de wijdte over de rug is. Heb je het gevoel dat de stof trekt op je rug? Dan is het jasje te klein.

4.       De lengte van het jasje moet net over je zitvlak komen, maar niet daar onder uitsteken.

5.       De pantalon van het pak moet eenvoudig dicht te knopen zijn in staande positie. Een band die tijdens het staan al strak zit, zal knellen als je gaat zitten. Let ook op de wijdte bij de heup, plooien verraden dat een broek daar te strak zit.  

Een pak kopen? Lees dan deze tips!

De kleermaker is je beste vriend om je pak op maat te maken

Een pak is hoe dan ook een investering, je krijgt er gelukkig veel voor terug. Shop slim en je hebt niet alleen een pak, maar een breedte investering voor je totale garderobe. Draag het jasje informeel op een chino of de pantalon. Reserveer een deel van het bedrag dat je uit wil geven voor de kleermaker.

De mouwen van het colbert en de lengte van de broek zijn door iedere kleermaker eenvoudig korter te maken. Ook de taillewijdte van het jasje versmallen is een eenvoudige ingreep, de maat rondom de schouder moet dus leidend zijn voor de aanschaf van de juiste maat.

Een pak kopen? Lees dan deze tips!

Deze 5 pakken zouden boven aan je verlanglijstje moeten staan

Nu is dit natuurlijk een meningsgevoelige kwestie, maar hier zijn de vijf beste pakken die we aanbevelen voor een goed uitgedachte garderobe. Koop een van deze pakken en je hebt gegarandeerd veel draagplezier van je aanwinst.


Een pak kopen? Lees dan deze tips!

1. Koop een donkerblauw pak

Het werkpaard onder de pakken is het donkerblauwe exemplaar. Net zo geschikt voor bruiloften als voor je zakelijke gelegenheden en de veelzijdige oplossing als je maar één pak hebt. 

2. Tijdloos met een donkergrijs pak

Het is niet de meest uitdagende optie, maar de combinatie van een donkergrijs of antraciet pak met een wit hemd is tijdloos en staat iedere man bijzonder stijlvol. 

3. Het casual pak in beige of lichtblauw

Kleding moet dienend aan zijn drager zijn. Draag je doordeweeks naar de zaak een polo of sweater? Dan is een net pak misschien een ver-van-je-bed-show. De uitkomst is dan een casual pak in een lichte kleur

4. Koop een uitgesproken pak met ruit of streep

Het grote voordeel van een uitgesproken pak is dat het geen ondersteuning nodig heeft. Wit overhemd en een nette schoen er onder en je outfit is af. 

5. Trakteer jezelf op een maatpak

Er gaat niets boven een goed aangemeten maatpak. Laat de pasvorm optimaliseren voor jou lichaamsbouw en bepaal de look van het pak zelf. Meer informatie over het kopen van een maatpak vind je hier.

Een pak kopen? Lees dan deze tips!

Laat je adviseren als je een bij het kopen van een pak

De een is goed met nummers, de ander spreekt na een korte vakantie vloeiend Italiaans. We zijn allemaal ergens steengoed in. Wil je een pak kopen? Laat je dan adviseren door iemand die daar steengoed in is en dit alle dagen doet. Dat kan op een voor jou geschikt moment eenvoudig door een afspraak te maken.

Een pak kopen? Lees dan deze tips!
  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard