In verband met de enorme drukte kunnen de verzendingen enige dagen vertraging oplopen. Onze excuses voor het ongemak.
 

Geplaatst op 27 oktober 2022

Categorie:

De verschillen in overhemden

Duetz heeft veel overhemden van verschillende merken in de collectie. Hierbij kun je kiezen uit verschillende pasvormen en materialen maar ook het soort kraag en manchet. Weet jij welke verschillende soorten er allemaal zijn en wat ze inhouden? In deze blog vertellen we alles over de meest populaire kragen en laten we overhemden uit onze collectie zien. Maar eerst leggen we wat meer uit over de manchet.

Een overhemd kan een dubbele of enkele manchet bevatten. De dubbele manchet/French cuff is twee keer zo lang als een enkele en wordt daarom omgeslagen. De manchet maak je altijd vast met manchetknopen en er zitten nooit vastgenaaide knopen aan. Het is altijd de bedoeling dat wanneer je je arm strekt de manchet een stukje over je hand valt. De manchet moet namelijk wel zichtbaar blijven wanneer je er een colbert of jas overheen draagt. Een overhemd met een dubbele manchet is bedoeld voor formele gelegenheden en hoort bij een net kostuum. Smokingoverhemden hebben standaard een dubbele manchet.

Een enkele manchet/single cuff is een stuk simpeler en daarom meer bedoeld voor casual gelegenheden. Overhemden met een enkele manchet hebben een vastgenaaid knoopje.

Verder is een goed passende kraag heel belangrijk bij een overhemd. Het moet niet te strak of te los zijn en moet de nadruk leggen op iemands fysieke kwaliteiten en passen bij de gelegenheid. Toch blijft het natuurlijk het meest belangrijk wat je zelf mooi vindt om te dragen.

 

Klassieke boord

De klassieke boord is een kraag waarbij de punten bijna recht naar beneden hangen. Dit is de meest standaard boord en is in veel collecties wel te vinden. De kraag is geschikt voor verschillende looks en staat bij elke man wel goed. Dit boord kan zowel zakelijk als casual gedragen worden en met of zonder das. Met de klassieke boord zit je dus altijd goed.

Dit overhemd van Eton is gemaakt van 100% katoen en heeft een tailored fit. Elk overhemd van Eton bestaat uit meer dan 45 verschillende onderdelen die zorgvuldig bij elkaar gehouden worden door duizenden stiksels en steken. Dat maakt een perfecte pasvorm mogelijk. Bovendien is dit overhemd ook nog eens kreukvrij.

 

Wide spread

Bij de wide spread boord staan de recht gesneden punten wat wijder uit elkaar dan bij de klassieke boord. Dit type boord wordt vaak gedragen met een stropdas en is dus geschikt voor chique of formele gelegenheden. Gebruik bij een wide spread kraag wel altijd een brede of dikke knoop zodat de ruimte tussen de kraag wordt opgevuld.

Kies voor premium kwaliteit met de hoogwaardige stoffen en krachtige afwerkingen van Duetz 1857. Dit overhemd is verkrijgbaar in donderblauw, groen en wit.

 

Cutaway

De punten van de cutaway boord zijn niet recht afgesneden maar lopen juist wat ronder en schuiner naar achter. De boordpunten vallen hierdoor net iets verder uit elkaar. Dit boord komt voornamelijk voor bij overhemden die zijn bedoeld voor zakelijke gelegenheden en een getailleerde pasvorm hebben. Deze kraag is populair doordat de voorkant van het overhemd hierdoor meer zichtbaar is. Dit overhemd kan met of zonder stropdas gedragen worden. Wil je het liefst een stropdas erbij? Kies dan weer voor een brede knoop.

Dit overhemd van John Miller heeft de kenmerkende cutaway boord. John Miller maakt stevige shirts van de fijnste stoffen met een hoog draagcomfort.

 

Button-down

De button-down boord is bedoeld voor sportieve en casual gelegenheden en hoort zonder stropdas gedragen te worden. Bij de een button down boord worden de punten van de kraag vastgeknoopt aan het overhemd. Zo blijft de kraag altijd op zijn plaats nadat hij is dichtgeknoopt.

Dit overhemd van Eagle & Brown beschikt over dit boord en geeft je een perfecte casual look. Het overhemd is gemaakt van organisch/biologisch katoen. Hierdoor kies je voor een ecologisch verantwoorde productie.

 

 

Wil je persoonlijk advies ontvangen? Kom dan een keer langs bij Duetz. Onze winkelmedewerkers staan klaar om je te adviseren.

Jouw kleding laten vermaken in ons eigen Atelier? Wij beschikken bij Duetz Zeist over een professioneel en deskundig atelier, waarbij de zojuist gekochte kleding met zorg vermaakt kan worden. Er is niets mooiers dan een passend kledingstuk.

 

  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard