Geplaatst op 28 april 2021

Categorie:

De beste bruiloft outfits voor mannen

Wat doe je als man aan naar een bruiloft?

Vier verschillende bruiloft outfits voor mannen om in stijl te voor de dag te komen op een bruiloft. Maar lees ook mee als je zelf een aanstaande bruidegom bent!

Trouwkledingvoorschriften voor mannen kunnen glad ijs zijn. Het seizoen, de locatie, de relatie tot de bruidegom zijn om te beginnen dingen waar je rekening mee moet houden. Door deze deels geschreven (de op de uitnodiging vermelde dresscode) en deels ongeschreven regels (je wilt er op je best uit zien, maar niet de show stelen) zijn er veel factoren om rekening mee te houden: zomaar een pak uit de kast trekken en op pad gaan is er helaas niet bij.

Gelukkig is er hoop, want we hebben een viertal bruiloft outfits voor mannen voor je samengesteld waarmee jij in stijl op de bruiloft zal verschijnen en hebben ze gerangschikt op basis van formaliteit. In deze blog vind je het antwoord op de vraag: wat mannen als gast op een bruiloft zouden moeten dragen. Indien gewenst hebben we hier een pagina met inspiratie voor je klaar staan. 

Black Tie: Een smoking dragen op een bruiloft

Hoewel de ‘Black-tie’ dresscode zeldzaam is, zien we hem steeds vaker terugkomen voor paren die niet in een kerk trouwen of kiezen voor een avondfeest. De veiligste keuze is om in een zwarte smoking te gaan, hoewel de ‘midnight blue’ smoking ook populariteit wint. Durf je meer? Opteer dan een fluwelen jasje in warme kleuren als bordeauxrood of flessengroen. Welke kleur het jasje ook is, je draagt hem met een smokingbroek van wol met een satijnen bies langs de buitenkant van het been.

Kies bij de verdere aankleding voor een overhemd met dubbelmanchet en een blinde sluiting. Er zijn puristen die zeggen dat je niet met een voorgeknoopte vlinderdas kunt verschijnen, maar liever voorgeknoopt dan slechtgeknoopt. Fluweel en satijn zijn even sterke opties. Laat je horloge thuis bij deze dresscode, want gezelligheid kent geen tijd.

De beste bruiloft outfits voor mannen

Formal: Klassieke pakken op bruiloften

Misschien wel de meest populaire kledingstijl momenteel is het klassieke pak - dit is ook het meest praktisch, doordat je het pak daarna zakelijk door kan blijven dragen.

De slimste keuze is een effen stof in marineblauw of grijs, vermijd krijtstrepen omdat deze te veel op kantoorkleding lijken. Kies voor single-breasted en doordat een gilet het meest uit je lichaamsbouw haalt, zijn driedelige pakken het meest flatterend. Je wilt je op je gemak voelen, dus ga voor een lichtgewicht stof, want ook ’s winters zal in een zaal of feesttent de tempratuur snel oplopen.

Bruiloften zijn vrolijke dagen en aangezien een klassiek pak al snel sober kan overkomen, moet het opgefleurd worden met kleuraccenten. Stem deze accenten af op de outfit van je partner of +1, zodat het totaalplaatje bij elkaar past. Kies naast wit gerust voor roze of blauwe overhemden en voeg altijd een frisse das en pochet toe aan het ensemble.

De beste bruiloft outfits voor mannen

Tenue de ville: Moderne en ontspannen bruiloft outfits voor mannen

Nu kan donkerblauw of grijs misschien te behouden zijn voor je smaak en wil je graag iets meer uitpakken op deze dag. Voor een landelijke uitstraling kies je voor een bruin pak en als er een grote kans op goed weer is kun je ook lichtere beigetinten kiezen. Denk bij herfstbruiloften aan tinten die passen bij seizoen en kies voor bruin of donkergroen.

Je kunt er bij deze dresscode ook voor kiezen om het idee van het pak helemaal te laten varen en alleen een goed colbert te dragen. Houd het voor de rest redelijk formeel en kies qua broek niet voor een jeans maar op zijn minst voor een chino in een neutrale tint. Maak wederom de outfit af met das en pochet, maar kies in dit geval voor iets meer behouden kleuren. Je wilt wel dat het totaalplaatje van je bruiloft outfit rustig oogt.

De beste bruiloft outfits voor mannen

Summer Chic: Welke outfit draag je als man naar een hoogzomer bruiloft?

Een bruiloft in het zuiden van Frankrijk of op verre oorden als Bali of Curaçao zijn de ideale manier om ceremonie en huwelijksreis te combineren en een verleidelijk alternatief voor de onvoorspelbare Nederlandse zomer. Aangezien een pak dan te warm kan zijn, kies je als man voor een andere bruiloft outfit.

De beste keuze voor een bruiloft op het strand is een linnen pak in een lichte kleur zoals beige of lichtgrijs. De stropdas is in dit geval optioneel en het informele overhemd kan zelfs vervangen worden door een wit t-shirt. Heb je liever een veelzijdige outfit? Groene en blauwe linnen pakken zijn uitermate geschikt voor tal van zomerse gelegenheden.

Bewandel een compleet informele route (alleen als je een indirecte gast bent) en kies ervoor om een linnen broek te combineren met een felgekleurd linnen hemd. Pas op dat je je niet laat verleiden door druk bebloemde varianten, want daar ga je later (als je de foto’s terugkijkt) spijt van krijgen.

De beste bruiloft outfits voor mannen
  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard