Geplaatst op 6 oktober 2021

Categorie:

Checklist: de beste heren kleding voor het najaar 2021

Herfst Kleding heren

Als je van plan bent om je garderobe op te frissen, dan is dit absoluut het moment om dat te doen. De schappen in de winkels zijn voorzien van stapels nieuwe knitwear, stijlvolle jassen zijn op hun plek gehangen en we hebben weer een ijzersterke collectie broeken voor je. De komst van deze bijna onbeperkte keuze aan rijke stoffen en fraaie kleuren zorgt wel voor een belangrijke vraag; waar moet je beginnen en welke herenmode trends voor het najaar van 2021 ga jij toevoegen aan je garderobe?

Het antwoord hebben we ook. Ieder zijn expertise en die van ons is kleding. We hebben het selectieproces voor dit najaar gedaan en nemen je aan de hand van onze favoriete kledingstukken mee door de stijlagenda van de komende maanden. Zo hoef jij alleen nog maar te bepalen welke herenmode trends voor het najaar passen bij jou kledingstijl.

1. Wij zetten ons geld in op het overshirt dit jaar

Er zijn een paar kledingstukken in de kast die je er vaker uitpakt dan de ander. Je donkerblauwe colbert en donkere wassing spijkerbroek bijvoorbeeld, die misschien wel wekelijks de revue passeren. Kledingstukken die, als je de afschrijving per-keer-gedragen zou uitrekenen, een glimlach op je gezicht toveren. Graag stellen we je de volgende evergreen voor; het overshirt. Het overshirt ziet er uit als een overhemd, maar door de dikkere stof combineert heeft deze najaarstrend ook wat weg van een colbert of een licht jack. Geschikt met t-shirt op bovengenoemde spijkerbroek, maar combineer hem ook zakelijk met pantalon en overhemd.  

Checklist: de beste heren kleding voor het najaar 2021

2. Combineer moeiteloos een stijlvolle outfit met een ruitbroek

Met minimale inspanning je garderobe een upgrade geven doe je door de effen broek dit najaar in te wisselen voor een geruite variant. Laat de broek het middelpunt van je outfit zijn en combineer hem met een kraakhelder wit overhemd en een basic trui met ronde hals. Afhankelijk van de dresscode een paar witte gympen of nette schoenen eronder en je go-to outfit voor het najaar van 2021 is klaar.

3. De revival van het (maatwerk)pak

In de afgelopen jaren heeft casual kleding misschien de overhand genomen, maar een goed uitgevoerd pak heeft nog steeds een plaats in je rotatie business kleding. Het geheim zit hem in het weglaten van je stropdas en het verwisselen van je overhemd voor een fris wit t-shirt of merinowollen (col)trui. Kies voor een informeler pak in neutrale kleuren en laat hem iets ruimer tailleren, dan zul je zien dat je deze herenmode trend voor het najaar van 2021 vaak uit de kast zult pakken. 

Checklist: de beste heren kleding voor het najaar 2021

4. Essentieel kledingstuk in koudere maanden; de overjas

Bewaar dit najaar ruimte op de kapstok voor een overjas. Deze tijdloze herenmode klassieker valt met zijn snit tot halverwege je dij eenvoudig over een colbert, maar is ook smaakvol met coltrui en jeans. Ga voor een stijlvolle, maar veelzijdige kleur die eenvoudig met al je outfits combineert; grijs of donkerblauw zijn veilige opties om draagplezier van deze naarjaarstrend voor heren te garanderen.

5. Stijl hoeft niet ingewikkeld te zijn met goede sweats

Tijdens de lockdown heeft draagcomfort onze harten veroverd en eigenlijk zijn we nog niet helemaal klaar om deze herenmode trend los te laten. De ooit niet te versmaden jogginsbroek heeft een succesvolle overstap gemaakt naar onze vrijetijdskast en wordt ook buiten het sporten om gedragen. Het gerenommeerde Ralph Lauren, de specialist WAHTS en ons eigen Floris Duetz laten je zien dat zo’n joggingsbroek op thuiswerkdagen een prima alternatief is voor de spijkerbroek.

Checklist: de beste heren kleding voor het najaar 2021
  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard