Geplaatst op 24 maart 2021

Categorie:

Business casual voor heren: De ideale kledingstijl voor naar de zaak

Business casual voor mannen

Nu onze werkgewoonten veranderen, is de kantoorgarderobe van de moderne man een hele lastige geworden om goed te krijgen. Gelukkig helpen we je daar graag mee. We vertellen je alles over de business casual kledingstijl voor mannen.

Voordat we er compleet in duiken, laten we onszelf herinneren welk doel de business casual kledingstijl voor mannen dient. Het is een nette dresscode en daarmee uitermate geschikt voor de dagen naar de zaak, maar geeft je wel meer vrijheden dan het traditionele pak en das verhaal. Presentabel, maar niet te formeel vat de stijl perfect samen.

De basis van de business casual outfit: het zakelijke colbert

Een essentieel kledingstuk in de business casual dresscode is het colbert, dit mag evengoed als onderdeel van een pak zijn als in combinatie met een nette chino of afwijkende pantalon. Of je er vervolgens een das bij draagt is geheel optioneel en hangt af van hoe formeel je zelf wilt gaan met je outfit. Colberts van het Duitse kwaliteitslabel Eduard Dressler zijn bij uitstek geschikt als gedegen basis voor al je combinaties.

Business casual voor heren: De ideale kledingstijl voor naar de zaak

Shop vervolgens de perfecte business shirts

Aangezien business casual een zakelijke kledingstijl is, vraagt deze ook om meer ingetogen kleuren. Meid felle en gebloemde shirts en kies voor tijdloze basics in de kleuren wit, lichtblauw, donkerblauw of zwart. Toch liever een print? Hou het behouden met een streep of een subtiel patroon. Voor kwalitatieve shirts raden we je aan om uit de collectie van Eton te shoppen, want door de mooie stoffen van dit merk zul je veel plezier van je aankoop beleven.  

Business casual voor heren: De ideale kledingstijl voor naar de zaak

De juiste broek om je business casual outfit voor heren af te maken

Nette broeken zijn van katoen of wol, niet van denim (als je liever denim draagt kun je terecht bij Smart Casual). Als je niet voor een pak gaat, kies dan voor neutrale kleuren als beige, kit of lichtblauw. Essentieel is de lengte van de broek, want het gaat om de details bij een business casual outfit voor heren: de broek valt precies bovenop of net een tikje boven de schoen. Kies bij voorkeur voor een slim-fit model of een enkele bandplooi.

Business casual voor heren: De ideale kledingstijl voor naar de zaak

Items om mee te variëren in je business casual outfit

Er zijn omstandigheden waarin een overhemd overbodig is. Grijp deze gelegenheden aan om te variëren met een effen t-shirt, een dunne ronde-hals trui of een nette polo onder je jasje. Je nette schoenen mogen bij zo’n combinatie ook vervangen worden door een setje sneakers.

Business casual voor heren: De ideale kledingstijl voor naar de zaak

Even kort samengevat: zo maak je een business casual herenoutfit

Resumé: dit zijn de essentiële items voor een geslaagde business casual kledingstijl voor heren.

1.       Een net colbert, al dan niet onderdeel van je pak

2.       Kwalitatieve overhemden in een uni kleur of subtiele print

3.       Neutrale chino’s van katoen of wol

4.       Varieer gerust door een ronde hals trui onder je jasje te dragen

Bekijk hier welke kledingstukken we je aanraden voor de business casual kledingstijl

  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard