Geplaatst op 26 juli 2020

Categorie:

Bouwen aan je garderobe

 Je kleding is je visitekaartje, je eerste indruk en draagt bij aan hoe jij je voelt. Het kan dan ook geen kwaad om eens in de zoveel jaar na te denken over de manier waarop jij je garderobe inricht. Graag helpen we je daarbij en daarom zullen we in de komende vijf minuten een groot deel van onze kennis met jou delen.

Het opbouwen van een goede garderobe met items die onderling goed combineren vergt tijd en een vorm van discipline: Plan vooruit en hou je aan je plan, laat je niet te vaak verleiden door modegrillen. Het is eigenlijk gek dat we dit als kledingzaak zeggen toch? We hebben nou eenmaal het beste met je voor.

  1. Het ligt misschien voor de hand, maar begin met investeren in tijdloze klassiekers. Items die op het eerste oog misschien doorgaans lijken zijn een fantastische basis om vervolgens allerhande combinaties mee te maken. Denk hierbij aan het duizenddingendoekje van de herenmode: het donkerblauwe colbert, maar ook aan de kaki en grijze broek of een goed stel semi-businesshemden in veelzijdig blauw of wit.

  2. Dit kan nu niet als een verassing komen, maar begin met eenvoudige kleuren als blauw en grijs. Dit laat zich onderling eenvoudig combineren en je zult merken dat je deze items veelvuldig zult pakken als ‘s ochtends voor de kast staat.

  3. Wanneer je over een gedegen basis beschikt, kun je gaan kijken welke kleuren je nog meer kunt toevoegen, waardoor de veelzijdigheid van je basics verbeterd. Kies hiervoor een kleurenschema dat bij je past en de boodschap overbrengt die je wil dat je kleding heeft. Kleding moet immers jou dienen en niet andersom. Bepaal bijvoorbeeld of je bruintinten wil toevoegen (staan vaak beter dan je in eerste instantie denkt) of juist voor sprekende kleuren gaat als groen, geel of oranje. Deze kleuren werken zelfs in een business omgeving goed.

  4. Stel jezelf vervolgens bij iedere aankoop de volgende vraag: In hoeverre past dit item in mijn garderobe? Ga voor jezelf na welke en hoeveel sets er mee te maken zijn. Het is verstandig om tijdens de aanschaf kritisch te zijn, waardoor alle items die in je kast hangen een 8 of hoger zijn.

  5. Je accessoires zijn eigenlijk je vrijbrief en we moedigen je dan ook aan om deze zo persoonlijk mogelijk te maken. Knal een kleurrijk pochet in je colbert of ga voor een uitgesproken riem. Ook met sjaals en dassen kun je echt een ander image geven aan een standaard outfit.

 

Mocht je specifieke vragen hebben over je garderobe, dan kun je die altijd bij ons stellen en kun je in onze winkels terecht. Doe je dit liever via de mail? Dan kun je mailen naar sge@duetz.nl

Meer blog berichten

blog

Ga voor tijdloos

Lees meer
 • iDeal
 • Visa
 • Afterpay
 • Meastro
 • Mastercard