Geplaatst op 22 oktober 2021

Categorie:

Alles wat je moet weten over de beste jeans merken voor mannen!

Jeans zitten zo sterk in ons systeem dat het moeilijk is om je een tijd voor te stellen dat deze niet bestonden. Want wat zou je in het weekend dragen als je geen goede spijkerbroek hebt klaarliggen? De spijkerbroek gaat ook al best een tijdje mee, de eerste vermelding van de spijkerbroek dateert uit 1670 in de omgeving van Nîmes (de Nîmes verbastert al gauw in denims). Hier werd een grof exemplaar voornamelijk als werkkleding door ruwe zeelieden gebruikt. Dit maakt het bijzonder dat de spijkerbroek nu een heel casual karakter heeft.

Tegenwoordig is je jeans de perfecte alledaagse basis. Eenvoudig te combineren met een relaxte grof gebreide trui en sterk om een outfit met een goed colbert een toegankelijke touch te geven. Nu kan de terminologie van echte denimheads al gauw complex worden wanneer er gesproken wordt over pasvormen en stofsoorten. Dit kan ervoor zorgen dat jij als consument door de bomen het bos niet meer ziet en niet goed weet waar je moet beginnen als je op zoek bent naar de beste jeans merken voor mannen. Hier helpen we je graag mee, door je in een overzichtelijke lijst een vijftal merken te presenteren die wij je aanraden als: de beste jeans merken voor mannen in 2021.

1. Jacob Cohën: waarom zijn de beste jeans merken ze zo duur?

We geven direct toe dat een bedrag van minimaal 300,- een pittige investering is voor je spijkerbroek, maar toch zetten we de Jacob Cohën spijkerbroek bovenaan ons lijstje met de beste spijkerbroek merken voor mannen. Waarom vraag je? Voor de luxe denims van Jacob Cohën worden kosten nog moeite gespaard. Handgemaakte pasvormen worden gecomplimenteerd met luxe stoffen, fraaie afwerkingen bij de knopen, broekzakken en zomen waardoor ieder detail van de broek perfect is. Dit merk je direct wanneer je een Jacob Cohen broek aantrekt; alles klopt en hij voelt uitermate comfortabel.

In eerste instantie denk je misschien dat de investering pittig is, maar nadat je hem het hele jaar met veel plezier hebt gedragen, ben je minder dan één euro per dag kwijt geweest voor een broek die bijzonder comfortabel zit en er fantastisch uitziet. Dat de duurzame broek vervolgens nog langer meegaat, is pure winst.

2. Denham is expert in veelzijdige jeans

Denham focust zich op het creëren van geweldige jeans. Door spijkerbroeken te produceren in Italië of Japan (in tegenstelling tot populaire prijsvechters die hun broeken voor enkele tientjes kunnen aanbieden) is dit Nederlands/Engelse kwaliteitslabel een van de bestsellers in de jeanswereld geworden. Het beste merk spijkerbroek voor mannen is er een die je dagelijks wil kunnen dragen en door de subtiele wassingen en slanke pasvormen van Denham past de jeans zowel bij zakelijke als casual outfits. Qua fit kun je kiezen uit de iets royalere Razor of de strak gesneden Bolt pasvorm, die door de toevoegingen van een klein percentage stretch flexibiliteit en draagcomfort garandeert.

3. De beste jeans merk voor mannen? Dat kunnen we zelf ook!

De jeans van ons eigen Duetz 1857 gaat jarenlang mee in je kledingkast. We hebben ze in Europa laten maken door specialisten van duurzaam denim, waar ze een percentage hoogwaardig polyester toevoegen aan de broeken voor extra lang vormbehoud. De stretchy slim-fit pasvorm heeft een lichte wassing, dus deze zal na de eerste wasbeurten nog precies hetzelfde ogen als bij aanschaf. Hoewel een knoopsluiting misschien authentieker is hebben we gekozen voor een praktische YKK-ritssluiting. We hebben deze beste spijkerbroek voor mannen dit najaar in drie sterke kleuren voor je klaarliggen met een aantrekkelijke prijsstelling.

4. Tijdloze kwaliteit van de Duitse jeansspecialist Gardeur

Wil je het liefste waar voor je geld als het aankomt op het beste jeans merk voor mannen? Kies dan voor een exemplaar van Duitse makelaardij. Dat die degelijke Duitsers weinig romantiek in hun producten leggen is al lang niet meer van deze tijd (zie ook de laatste Audi, BWM of Porsche als bewijs). Simpelweg steengoede broeken waar draagcomfort en hoogwaardige stoffen centraal staan is voor Atelier Gardeur al sinds begin vorige eeuw gesneden koek. De enige vraag die je jezelf moet stellen bij de aanschaf van een Gardeur spijkerbroek is: zal ik er direct twee of drie nemen?

5. Laat je verassen door de broeken van Atelier Noterman

Het is misschien het minst bekende merk op onze lijst met beste spijkerbroekmerken voor heren, maar het Belgische Atelier Noterman is zeker de vermelding waard. In het maakproces staat naast een goede stofkwaliteit en een fijne pasvorm duurzaamheid bijzonder hoog in het vaandel. Voor het vervaardigen van deze broeken wordt uitsluitend gebruik gemaakt van Detox Denim: een variant waarvoor minder water, energie en chemicaliën wordt gebruikt dan bij vrijwel alle andere broeken. Hierdoor draag je met je fijne nieuwe spijkerbroek ook bij aan een betere wereld. Stoffen uit Italië, knopen uit Duitsland en de wasserij in Portugal: alle onderdelen van deze Europese tour de force zijn te traceren en worden gemaakt door lokale bedrijven die trots zijn op hun eindproduct.

  • iDeal
  • Visa
  • Meastro
  • Mastercard